Waarom we op onze websites Google Analytics vervangen door Plausible Analytics

De wereld is tegenwoordig steeds meer bewust van de waarde van privacy en hoe onze gegevens online worden gebruikt. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar privacy vriendelijke alternatieven voor traditionele webstatistieken-tools, zoals Google Analytics. Plausible Analytics is een van deze alternatieven en biedt website-eigenaren een manier om inzicht te krijgen in hoe hun website wordt gebruikt, zonder de privacy van hun bezoekers te schenden.

In tegenstelling tot Google Analytics, verzamelt Plausible Analytics minimale gegevens en verzamelt het geen persoonlijke informatie van de bezoekers. Hierdoor kunnen bezoekers er zeker van zijn dat hun gegevens niet worden verkocht of gedeeld met derden. Plausible Analytics verzamelt enkel de gegevens die nodig zijn voor het bepalen van de prestaties van een website, zoals het aantal bezoekers, het aantal pagina's dat is bekeken, de tijd die op de website is doorgebracht en de bron van de verkeer.

Een andere belangrijke factor is dat Plausible Analytics een minimalistische benadering van webstatistieken biedt. Het biedt alleen de belangrijkste gegevens die een website-eigenaar nodig heeft om inzicht te krijgen in hoe zijn website wordt gebruikt. Hierdoor is het een eenvoudig te gebruiken tool die website-eigenaren toegang geeft tot de informatie die zij nodig hebben, zonder overweldigd te worden door onnodige gegevens.

Het installeren van Plausible Analytics is eenvoudig en vereist geen ingrijpende technische kennis. Dit maakt het een toegankelijke optie voor zowel grootbedrijven als kleine bedrijven en zelfstandigen. Na de installatie krijgt een website-eigenaar real-time inzicht in de webstatistieken van zijn website, die hij kan bekijken vanaf een eenvoudig te gebruiken dashboard.

Plausible Analytics is ook een open source tool, wat betekent dat de broncode altijd up-to-date is en aangepast kan worden aan de wensen en behoeften van de website-eigenaar. Bovendien is het een privacy vriendelijke optie die aan de hoogste standaarden voldoet en wordt regelmatig beoordeeld door onafhankelijke audits.

In samenvatting biedt Plausible Analytics website-eigenaren een privacy vriendelijke manier om inzicht te krijgen in hoe hun website wordt gebruikt, zonder de privacy van hun bezoekers te schenden. Plausible Analytics is een minimalistische en eenvoudig te gebruiken tool die alleen de belangrijkste gegevens verzamelt en vertoont. Bovendien is het open source en voldoet het aan de hoogste privacy standaarden. Kortom, Plausible Analytics is een uitstekend alternatief voor Google Analytics en een verstandige keuze voor website-eigenaren die privacy serieus nemen.