Onderhoudscontract

Je website up-to-date houden met de snel veranderende online wereld.

Wat houdt een onderhoudscontract juist in?

Net als het besturingssysteem van je PC, telefoon of tablet moet ook je website onderhouden worden. Periodiek onderhoud omvat back-ups, updates en onderhoud aan Craft CMS, het CMS waarop de website gebouwd is. Onderhoud is essentieel om je website stabiel, veilig en performant te houden.

  • Oplossingen van kritieke problemen met de website (bv. pagina's die volledig kapot zijn en/of een foutmelding geven) worden binnen de dag uitgevoerd.
  • Kritieke updates van Craft CMS (updates die problemen oplossen die - indien niet opgelost - gebruikt kunnen worden om de site te hacken) worden binnen de week uitgevoerd.
  • Gewone updates van Craft CMS en kleine optimalisaties van de website (o.a. de snelheid van de website en de visibiliteit op zoekmachines als Google) worden vier keer per jaar uitgevoerd.

Wat doen we nu al (gratis)?

Je mag ons altijd contacteren bij vragen of wanneer een bestaande functionaliteit niet meer werkt zoals het moet. Indien u een onderhoudscontract heeft lossen wij deze problemen binnen de dag op, zonder onderhoudscontract proberen we dit ook zo snel mogelijk aan te pakken maar kunnen we dit niet binnen de dag beloven.

Wat zou dat kosten?

Moet ik een onderhoudscontract nemen?

Nee. We bieden dit optioneel aan, maar we raden het wel ten stelligste aan. Als je dit niet wilt, kan ik niet garanderen dat kritieke problemen met de site binnen de dag uitgevoerd worden. Daarnaast zou het kunnen dat - moest je in de toekomst nog bepaalde uitbreidingen willen aan de site - ik op dat moment Drupal alsnog moet updaten om die aanpassingen te kunnen uitvoeren. Ook als je nooit meer uitbreidingen of updates wilt aan de site zou het kunnen dat na een tijd de software zo oud en lek wordt, dat deze aangevallen of overgenomen wordt door hackers.

Wat is het verschil met jaarlijkse factuur voor domeinnaam & hosting?

  • Kosten voor hosting dienen om de server te betalen waar de website op staat, die er dus voor zorgt dat mensen naar je website kunnen surfen.
  • Kosten voor domeinnaam dienen om ervoor te zorgen dat je website bereikbaar is op een leesbare domeinnaam.
  • Kosten voor e-mail dienen om de opslag, de mailserver te betalen en de koppeling aan je domeinnaam te voorzien.